کد مطلب: 75231
تشريح جزئيات کشف و اخطار هوايي ايران به هواپيماي U2 آمريکا
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 720
به گزارش سلام لردگان ، امير فرزاد اسماعيلي فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء (ص) در نشست خبري که صبح امروز برگزار شد، گفت: قرارگاه خاتمالانبياء چهار ماموريت کشف، شناسايي، رهگيري و انهدام پرندههاي متجاوز را دنبال مي کند.
وي افزود: 3600 نقطه پدافندي در کل کشور وجود دارد که توسط سامانه يکپارچه پدافند هوايي رصد ميشود.
اسماعيلي ادامه داد: يکي از افتخارات سال 91 ما کشف و شناسايي و رهگيري يکي از تکنولوژيکيترين هواپيماهاي شناسايي و جمعآوري اطلاعات به نام u2 است. اين هواپيما داراي رادارهاي پهلونگر، مستقيم، فراطيفي و شنود الکترونيکي است که ميتواند تا عمق کشور هدف را رصد کند.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء (ص) با بيان اينکه اين هواپيما متعلق به آمريکا بود گفت: ما قبلاً هم تجربه اين کار را داشتهايم و در رزمايش ولايت 89 نيروي دريايي ارتش که در منطقه جاسک برگزار شد به 2 فروند از اين هواپيماها قبل از نزديکي به حريم هوايي اخطار داده شد و آنها منطقه را ترک کردند.
وي ادامه داد: در حوالي ظهر 22 بهمن ماه سال 91 يک فروند هواپيماي شناسايي U2 که قابليت رادارگريزي دارد در منطقه عمومي درياي عمان قبل از نزديکي به مرزهاي ايران اخطار هوايي ما را دريافت ميکند.
اسماعيلي تاکيد کرد: در اين هنگام هواپيما پاسخ ميدهد و به اخطار ما تمکين ميکند و بلافاصله از مرزهاي ما دور ميشود و ما شاهد دورشدن منطقه پروازي اين نوع هواپيماها از مرزهاي هوايي ايران هستيم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء (ص) خاطرنشان کرد: اين هواپيما بسيار پيشرفته است و هواپيماي U2 امروزي با مداومت پروازي بالا و تجهيزات پيشرفته و قابليت استيلز با هواپيماهاي قديمي بسيار متفاوت است. ماموريت اين نوع هواپيماها جمعآوري اطلاعات و اخبار از کشورهاي هدف است.
اسماعيلي همچنين اعلام کرد: اين هواپيماها تا فاصله 30 تا 40 کيلومتري با سنتر مرکزي فرودگاه ارتباط دارند و بعد از آن از طريق ماهوارهها هدايت ميشوند و باتوجه به ارتفاي پروازي 40 هزار تا 70 هزار پايي آنها شنود اين نوع هواپيماها بسيار دشوار است.
وي ادامه داد: درياي عمان تا اقيانوس هند و جزيره ديهگوگارسيا که هواپيماهاي آمريکايي در آن مستقرند و بخشي از خليجفارس که ناوهاي آمريکايي در آن حضور دارند محل هواپيماهاي شناسايي بدون سرنشين و با سرنشين است.
اسماعيل افزود: اين هواپيما از جنوب نقطه جيواني به سمت شرق درياي عمان در حال حرکت بود و سامانههاي راداري و شنود الکترونيک ما لحظه به لحظه آن را رصد ميکردند تا اينکه اين هواپيما به ميانه درياي عمان و جنوب شرقي تنگه هرمز و يکمايلي مرز هوايي ما ميرسد و قصد ورود به مرزهاي ايران را دارد که توسط رادار خليجفارس (بندرعباس) به آن اخطار داده ميشود و هواپيما اعلام ميکند که از هواپيماهاي ائتلاف است و از مرزهاي جمهوري اسلامي دور ميشود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتمالانبياء (ص) تاکيد کرد: احتمالا اين هواپيما قصد تصويربرداري و جمعآوري اطلاعات از منطقه جنوبي کشورمان را داشته است.
اسماعيلي گفت: در هر کجاي فضاي کشورما در صورتيکه هواپيمايي قصد ورود به مرزهاي ما را داشته باشد و به اخطارهاي ما توجه نکند هواپيماي متخاصم تلقي ميشود و استفاده از هواپيماهاي شکاري و جنگنده و سپس روشن کردن سامانههاي پدافندي و موشکي صورت ميگيرد که در خصوص اين هواپيما نيز تمام اقدامات تاکتيکي به موازات انجام شده بود.
وي در پايان گفت: قرارگاه پدافند هوايي براي حفاظت از مراکز هستهاي، حساس و حياتي از نوعي گسترش تاکتيکي و دفاعي و استقرار در دهليزها و معابر احتمالي به صورت لايههاي پنهان حفاظت ميکند.( منبع فارس )